RECEPTY ADVENI

Velikonoční pan beran Stáni Hartové

Bez lepku Bez sóji

Velikonoční pan beran Stáni Hartové

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na polevu

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V tomto roce máme dva nové přírůstky do našeho beraního stáda. Prvním je beránek Lenky Jurečkové, který se stal velmi populární na FB. A druhým je tento majestátní „kousek“ Stáni Hartové, kterému neřekneme jinak než pan PAN beran. Stáňa přitom vyšla z receptu na vynikající tvarohovou bábovku podle Lenky Jurečkové. Těsto perfektně drží i tento složitější tvar. Tak co zkusit letos beránka tvarohového? Tedy co to píšu? Pana berana přeci!

Inspirováno receptem Lenky Jurečkové. Stáňa u tohoto receptu vyšla z receptu na tvarohovou bábovku podle Lenky Jurečkové. Těsto je bezvadné, použili jsme ho i v receptu na medvídky Brumíky.

Všechny ingredience si připravíme s předstihem, aby měly stejnou – pokojovou teplotu.

1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

2. V míse utřeme žloutky, cukr a máslo do světlé pěny, pak přidáme tvaroh.

3. Postupně pak přisypeme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) smíchanou s kypřicím práškem a citronovou kůrou. Do husté směsi ještě přimícháme citronovou šťávu, rum, mléko a nakonec opatrně vyšlehaný sníh.

4. Formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.

5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 60 minut. Zda je beránek upečený, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme.

6. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli chladnout ve formě (nejlépe v chladu, na studené podlaze) a potom opatrně vyklápíme.

7. Na polevu rozpustíme bílou čokoládu a mírně ji naředíme smetanou.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Velikonoční pan beran Stáni Hartové