Medvídci brumíci
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Nejlépe chutnají ti od mámy!
Inspirováno receptem Lenky Jurečkové. U tohoto receptu jsme vyšli z receptu na tvarohovou bábovku podle Lenky Jurečkové. Těsto je bezvadné a drží i velké tvary, jak dokazuje recept na pana berana Stáni Hartové.
1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh a zatím odložíme stranou.
2. Žloutky, cukr a máslo vyšleháme do světlé pěny. Pak přidáme tvaroh.
3. Postupně vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) smíchanou s kypřicím práškem, případně kakao pro „čoko verzi“.
4. Do hutné směsi dále přimícháme mléko a lžíci citronové směsi.
5. Na závěr lehce vmícháme připravený sníh z bílků.
6. Formičky vytřeme tukem, vysypeme moukou a přelijeme do nich těsto. (Takto připravte i formičky ze silikonu.) Formičky plňte maximálně ze dvou třetin, těsto nabude.
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 30 minut.
8. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout ve formičkách (nejlépe v chladu, na studené podlaze) a potom opatrně vyklápíme.