RECEPTY ADVENI

Medvídci brumíci

Bez lepku Bez sóji

Medvídci brumíci

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejlépe chutnají ti od mámy!

Inspirováno receptem Lenky Jurečkové. U tohoto receptu jsme vyšli z receptu na tvarohovou bábovku podle Lenky Jurečkové. Těsto je bezvadné a drží i velké tvary, jak dokazuje recept na pana berana Stáni Hartové.

1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh a zatím odložíme stranou.

2. Žloutky, cukr a máslo vyšleháme do světlé pěny. Pak přidáme tvaroh.

3. Postupně vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) smíchanou s kypřicím práškem, případně kakao pro „čoko verzi“.

4. Do hutné směsi dále přimícháme mléko a lžíci citronové směsi.

5. Na závěr lehce vmícháme připravený sníh z bílků.

6. Formičky vytřeme tukem, vysypeme moukou a přelijeme do nich těsto. (Takto připravte i formičky ze silikonu.) Formičky plňte maximálně ze dvou třetin, těsto nabude.

7. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 30 minut.

8. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout ve formičkách (nejlépe v chladu, na studené podlaze) a potom opatrně vyklápíme.

Foto: Adveni
  • recept Medvídci brumíci