Bábovka tvarohová
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tvaroh je hodnotná potravina, obsahuje výživné látky – plnohodnotné bílkoviny, minerální látky (především vápník) a vitaminy (A, E, vitaminy ze skupiny B). To je jistě pádný důvod, proč tvaroh zařadit do jídelníčku. Dalším důvodem je pak bezesporu jeho lahodná smetanová chuť. A přesně taková je i chuť této bábovky. Těžko přetěžko hledat mezi bábovkami Adveni favoritku, ale tato by se jistě na stupně vítězů probojovala.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
V míse utřeme žloutky, cukr a máslo do světlé pěny, pak přidáme tvaroh.
Postupně pak přisypeme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Do husté směsi ještě přimícháme citronovou šťávu, rum, mléko a nakonec opatrně vyšlehaný sníh.
Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 60 minut. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí.
Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.
Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.
Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme.