RECEPTY ADVENI

Příprava listového těsta bez laktózy

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Příprava listového těsta bez laktózy
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

PRO TRADIČNÍ PŘÍPRAVU S MÁSLEM BEZ LAKTÓZY

Na tzv. vodové těsto

Na tzv. tukovou část

PRO ZJEDNODUŠENOU PŘÍPRAVU S MÁSLEM BEZ LAKTÓZY

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Příprava listového těsta ze směsi KREMROLE & BAKLAVA (tzv. HNĚDÁ) funguje výborně i s máslem bez laktózy.

Gramáže ingrediencí zde. Postupy přípravy – tradičnízjednodušený jsou stejné jako u verze s klasickým máslem.

Pro tuto variantu listového těsto s máslem bez laktózy rovněž platí stejná pravidla pro pečení jako u listového těsta s klasickým máslem. I zásady pro zamrazení a jeho dalšího použití jsou stejné.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 900 g listového těsta.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Příprava listového těsta bez laktózy