Kremrole podle Pavly Nadrchalové
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na potření před pečením
Na náplň
Na dokončení
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Kremrole z Hnědé Adveni z listového těsta připraveného tradičně nebo zjednodušeně jsme si již upekli zde. Tento recept je jiný. Je z Hnědé Adveni, ale těsto z ní vytvoříme jednoduše, tak říkajíc klasicky. Je to další z majstrštyků paní Pavly a v bezlepkových skupinách na FB získal rekordní počet laiků. S těstem se krásně pracuje a chuť kremrolí je úžasná. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Zajisté oceníte i názorný foto-postup, který pro nás paní Pavla připravila. Kremrole můžete připravit i ze Zelené Adveni podle receptu Katušky Hájkové, recept najdete zde.
1. Do mísy robota nasypeme směs KREMROLE & BAKLAVA (tzv. HNĚDOU), přidáme špetku soli, žloutky, acidofilní mléko a mírně povolené máslo a necháme robot vypracovat hladké těsto [foto 1].
2. Těsto přendáme na vál, vytvarujeme z něj šišku [foto 2]. Tu zabalíme do potravinářské fólie. Uložíme na noc do lednice.
3. Vychlazenou šišku těsta rozdělíme na několik částí. Vyvalujeme a zpracováváme vždy jednu část těsta, ostatní necháváme v lednici, aby zůstaly ztuhlé [foto 3, 4 a 5].
4. Rádýlkem krájíme proužky těsta (dlouhé zhruba jako váleček a 2,5 cm široké) a namotáváme je na kovové trubičky [foto 6, 7, 8 a 9].
5. Takto připravené kremrole před pečením potřeme žloutky smíchanými s trochou mléka [foto 10].
6. Zvolíme program horní a dolní pečení, plech umístíme do střední části trouby a pečeme na 200 °C jen než tzv. „chytnou barvu“. Pozor, nevypékáme je, praskaly by a také by šly špatně sundat z kovových trubiček.
7. Vychladlé kremrole plníme sněhem vyšlehaným z bílků a cukru nad párou nebo připravené z Adveni směsi KREMROLE & BAKLAVA (tzv. BÍLÉ).
8. Jemně posypeme moučkovým cukrem.