RECEPTY ADVENI

Kremrole podle Pavly Nadrchalové

Bez lepku Bez sóji

Kremrole podle Pavly Nadrchalové
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Pavlína Nadrchalová

Autor receptu

Rohlíky Pavly Nadrchalové se staly na FB hitem snad přes noc. Málokdo jim už řekne jinak než Nadrchalky. Paní Pavla ale bezlepkově kouzlí dál: knedlíky, kremrole, krásně žluté nudle, … Recepty paní Pavly jsou nesmírně praktické a to, co se zdálo složité a pracné, je naráz zábava, navíc s bezvadným výsledkem. Přesvědčte se.

Ingredience

Na těsto

Na potření před pečením

Na náplň

Na dokončení

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kremrole z Hnědé Adveni z listového těsta připraveného tradičně nebo zjednodušeně jsme si již upekli zde. Tento recept je jiný. Je z Hnědé Adveni, ale těsto z ní vytvoříme jednoduše, tak říkajíc klasicky. Je to další z majstrštyků paní Pavly a v bezlepkových skupinách na FB získal rekordní počet laiků. S těstem se krásně pracuje a chuť kremrolí je úžasná. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Zajisté oceníte i názorný foto-postup, který pro nás paní Pavla připravila. Kremrole můžete připravit i ze Zelené Adveni podle receptu Katušky Hájkové, recept najdete zde.

1. Do mísy robota nasypeme směs KREMROLE & BAKLAVA (tzv. HNĚDOU), přidáme špetku soli, žloutky, acidofilní mléko a mírně povolené máslo a necháme robot vypracovat hladké těsto [foto 1].

2. Těsto přendáme na vál, vytvarujeme z něj šišku [foto 2]. Tu zabalíme do potravinářské fólie. Uložíme na noc do lednice.

3. Vychlazenou šišku těsta rozdělíme na několik částí. Vyvalujeme a zpracováváme vždy jednu část těsta, ostatní necháváme v lednici, aby zůstaly ztuhlé [foto 3, 4 a 5].

4. Rádýlkem krájíme proužky těsta (dlouhé zhruba jako váleček a 2,5 cm široké) a namotáváme je na kovové trubičky [foto 6, 7, 8 a 9].

5. Takto připravené kremrole před pečením potřeme žloutky smíchanými s trochou mléka [foto 10].

6. Zvolíme program horní a dolní pečení, plech umístíme do střední části trouby a pečeme na 200 °C jen než tzv. „chytnou barvu“. Pozor, nevypékáme je, praskaly by a také by šly špatně sundat z kovových trubiček.

7. Vychladlé kremrole plníme sněhem vyšlehaným z bílků a cukru nad párou nebo připravené z Adveni směsi KREMROLE & BAKLAVA (tzv. BÍLÉ).

8. Jemně posypeme moučkovým cukrem.

Foto: Pavlína Nadrchalová
  • recept Kremrole podle Pavly Nadrchalové
  • recept Kremrole podle Pavly Nadrchalové
  • recept Kremrole podle Pavly Nadrchalové
  • recept Kremrole podle Pavly Nadrchalové
  • recept Kremrole podle Pavly Nadrchalové
  • recept Kremrole podle Pavly Nadrchalové
  • recept Kremrole podle Pavly Nadrchalové