Vínové cukroví
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Na toto cukroví potřebujeme pouze tři ingredience, které máme v drtivé většině všichni vždy doma. Mouku, máslo a víno. Těsto samo o sobě není vůbec sladké. Cukroví osladíme až moučkovým cukrem, ve kterém ho, ještě teplé, obalíme. Vínové cukrové je další ukázka toho, že v jednoduchosti je síla. I jeho příprava je snadná a rychlá. Při pečení se cukroví v troubě mírně nafoukne, výsledná konzistence bude křehká, cukroví se bude v ústech vyloženě rozplývat a jeho lahodná jemná chuť po vínu všechny okouzlí. Pokud se vám pečení ze tří ingrediencí zalíbí, vyzkoušejte také sádlovky a šlehačkové cukroví. Pokud vás nadchne víno jako ingredience do křehkého pečiva, rozhodně zkuste také recept na italské vínové sušenky.
Ze směsi BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), studeného másla a vína vypracujeme těsto, které necháme 30 minut uležet v chladničce.
Z těsta vyválíme plát 3 až 5 mm silný a vykrajujeme tvary (čím menší, tím lepší), které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi nimi rozestupy, těsto se při pečení mírně nafoukne.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10 minut.
Teplé cukroví hojně obalíme v moučkovém cukru.
Z výše uvedených ingrediencí upečeme cca 80 kousků drobného vínového cukroví.