RECEPTY ADVENI

Vínové cukroví

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Vínové cukroví
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Katka Jiroušková

Autor receptu

Domácí dobroty bez lepku

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Na toto cukroví potřebujeme pouze tři ingredience, které máme v drtivé většině všichni vždy doma. Mouku, máslo a víno. Těsto samo o sobě není vůbec sladké. Cukroví osladíme až moučkovým cukrem, ve kterém ho, ještě teplé, obalíme. Vínové cukrové je další ukázka toho, že v jednoduchosti je síla. I jeho příprava je snadná a rychlá. Při pečení se cukroví v troubě mírně nafoukne, výsledná konzistence bude křehká, cukroví se bude v ústech vyloženě rozplývat a jeho lahodná jemná chuť po vínu všechny okouzlí. Pokud se vám pečení ze tří ingrediencí zalíbí, vyzkoušejte také sádlovkyšlehačkové cukroví. Pokud vás nadchne víno jako ingredience do křehkého pečiva, rozhodně zkuste také recept na italské vínové sušenky.

Ze směsi BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), studeného másla a vína vypracujeme těsto, které necháme 30 minut uležet v chladničce.

Z těsta vyválíme plát 3 až 5 mm silný a vykrajujeme tvary (čím menší, tím lepší), které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi nimi rozestupy, těsto se při pečení mírně nafoukne.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10 minut.

Teplé cukroví hojně obalíme v moučkovém cukru.

Z výše uvedených ingrediencí upečeme cca 80 kousků drobného vínového cukroví.

Foto: Katka Jiroušková
  • recept Vínové cukroví