RECEPTY ADVENI

Šlehačkové cukroví

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Šlehačkové cukroví
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V jednoduchosti je síla. Důkazem toho je toto lahodné a jemné šlehačkové cukroví. Opravdu se rozplývá na jazyku. Pekly ho již naše babičky, které z mála dokázaly vykouzlit divy. Skutečně pouze 3 ingredience na těsto a moučkový cukr na obalení a dokonalé dílo je na světě. Recept jsme nazkoušeli podle výše uvedeného zdroje, ovšem v bezlepkovém provedení se Žlutou Adveni. Funguje to a chutná skvěle! Tři ingredience, minimum času a nádobí na přípravu, vynikající výsledek. Neváhejte a toto cukroví určitě do vašeho vánočního repertoáru zařaďte, zůstane tam už napořád. Pokud se vám pečení ze tří ingrediencí zalíbí, vyzkoušejte také sádlovkyvínové cukroví.

Ze směsi BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), studeného másla a šlehačky vypracujeme těsto.

Vyválíme plát 3 až 5 mm silný a vykrajujeme tvary (tvary se snadněji vykrajují, pokud je těsto vychlazené z lednice).

Pečeme v troubě předehřáté na cca 200 až 220 °C zhruba 8 až 10 minut.

Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Podle receptu uvedeného na TV Seznam v toprecepty.cz dne 22. listopadu 2020.

Foto: Adveni
  • recept Šlehačkové cukroví
  • recept Šlehačkové cukroví