Šlehačkové cukroví
Bez lepku Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
V jednoduchosti je síla. Důkazem toho je toto lahodné a jemné šlehačkové cukroví. Opravdu se rozplývá na jazyku. Pekly ho již naše babičky, které z mála dokázaly vykouzlit divy. Skutečně pouze 3 ingredience na těsto a moučkový cukr na obalení a dokonalé dílo je na světě. Recept jsme nazkoušeli podle výše uvedeného zdroje, ovšem v bezlepkovém provedení se Žlutou Adveni. Funguje to a chutná skvěle! Tři ingredience, minimum času a nádobí na přípravu, vynikající výsledek. Neváhejte a toto cukroví určitě do vašeho vánočního repertoáru zařaďte, zůstane tam už napořád. Pokud se vám pečení ze tří ingrediencí zalíbí, vyzkoušejte také sádlovky a vínové cukroví.
Ze směsi BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), studeného másla a šlehačky vypracujeme těsto.
Vyválíme plát 3 až 5 mm silný a vykrajujeme tvary (tvary se snadněji vykrajují, pokud je těsto vychlazené z lednice).
Pečeme v troubě předehřáté na cca 200 až 220 °C zhruba 8 až 10 minut.
Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Podle receptu uvedeného na TV Seznam v toprecepty.cz dne 22. listopadu 2020.