RECEPTY ADVENI

Velikonoční zajíčci

Bez lepku Bez sóji

Velikonoční zajíčci

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Perníkových zajíčků ze Žluté Adveni jsme upekli bezpočet. Taky ti kynutí „mazancoví“ ze Zelené Adveni jsou výteční. A ani Fialová Adveni nebude stát v koutě! Vykrajovat z upečeného třeného těsta? Zajímavé, ale jde to moc pěkně. A jak praví sama autorka receptu, tito kakaoví ušáčci vyvolají úsměv na tváři každého, kdo je jimi obdarován. Přesvědčte se.

Inspirováno receptem na velikonoční zajíčky – Mon Café Blog by Alena Prichystalová

1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh a zatím odložíme stranou.

2. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do světlé pěny.

3. Do žloutkové směsi vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem a kakao.

4. Na závěr lehce vmícháme připravený sníh z bílků.

5. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem

6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15–20 minut. Že je těsto upečené, prověříme známým testem se špejlí, zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá.

7. Upečený korpus necháme vychladnout.

8. Vychladlý korpus na pečícím papíru vyjmeme z plechu a pomocí vykrajovátka vykrajujeme zajíčky.

9. Lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.

Foto: Adveni
  • recept Velikonoční zajíčci