Velikonoční zajíčci
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Perníkových zajíčků ze Žluté Adveni jsme upekli bezpočet. Taky ti kynutí „mazancoví“ ze Zelené Adveni jsou výteční. A ani Fialová Adveni nebude stát v koutě! Vykrajovat z upečeného třeného těsta? Zajímavé, ale jde to moc pěkně. A jak praví sama autorka receptu, tito kakaoví ušáčci vyvolají úsměv na tváři každého, kdo je jimi obdarován. Přesvědčte se.
Inspirováno receptem na velikonoční zajíčky – Mon Café Blog by Alena Prichystalová
1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh a zatím odložíme stranou.
2. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do světlé pěny.
3. Do žloutkové směsi vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem a kakao.
4. Na závěr lehce vmícháme připravený sníh z bílků.
5. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15–20 minut. Že je těsto upečené, prověříme známým testem se špejlí, zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá.
7. Upečený korpus necháme vychladnout.
8. Vychladlý korpus na pečícím papíru vyjmeme z plechu a pomocí vykrajovátka vykrajujeme zajíčky.
9. Lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.