RECEPTY ADVENI

Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím

Bez lepku Bez sóji

Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Koupit
 Mandlová mouka extra jemná 250 g
Mandlová mouka extra jemná 250 g
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na dokončení

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Klasické medové perníčky upečete podle receptu zde. Ovšem tyto s přídavkem mandlové mouky a lepené hruškovým povidlím jsou také vynikající.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 17 ks slepených perníčků.

1. Do mísy od robota dáme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), mandlovou mouku extra jemnou, cukr moučka, kypřicí prášek, špetku soli, perníkové koření a studené máslo nakrájené na menší kousky.

2. Pomocí K-metly vypracujeme drobenku.

3. Přidáme med a vejce a krátce necháme v robotu lehce spojit.

4. Těsto dáme na vál a důkladně, ale rychle dopracujeme rukama. Těsto vůbec nelepí [foto 1].

5. Kompaktní těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny odpočinout.

6. Z vychlazeného těsta vyválíme placku cca 0,5 silnou a vykrájíme požadované tvary. Snažíme se o sudý počet ks, abychom mohli upečené perníčky slepit [foto 2].

7. Vykrájené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem a před vložením do trouby je zlehka potřeme bílkem.

8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C program horní/dolní pečení s ventilátorem cca 15 minut. Zhruba v polovině pečení plech v troubě otočíme, aby se perníčky pekly rovnoměrně.

9. Upečené perníčky necháme na plechu do úplného vychladnutí.

Dokončení

Vždy dva kusy perníčků k sobě slepíme hruškovými povidly.

Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a přidáme do ní kakaové máslo (stolní olej) a důkladně rozmícháme. Vrchní část perníčků zlehka pocákáme a ještě před úplným zaschnutím polevy ozdobíme cukrovým zdobením. Čokoládové cákance necháme úplně zaschnout – trvá to chvíli.

Hotové perníčky uchováváme ve vzduchotěsné dóze, kde díky povidlům do druhého dne krásně změknou.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím
  • recept Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím
  • recept Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím
  • recept Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím
  • recept Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím
  • recept Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím