Slepované mandlové perníčky s hruškovým povidlím
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na dokončení
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Klasické medové perníčky upečete podle receptu zde. Ovšem tyto s přídavkem mandlové mouky a lepené hruškovým povidlím jsou také vynikající.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 17 ks slepených perníčků.
1. Do mísy od robota dáme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), mandlovou mouku extra jemnou, cukr moučka, kypřicí prášek, špetku soli, perníkové koření a studené máslo nakrájené na menší kousky.
2. Pomocí K-metly vypracujeme drobenku.
3. Přidáme med a vejce a krátce necháme v robotu lehce spojit.
4. Těsto dáme na vál a důkladně, ale rychle dopracujeme rukama. Těsto vůbec nelepí [foto 1].
5. Kompaktní těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny odpočinout.
6. Z vychlazeného těsta vyválíme placku cca 0,5 silnou a vykrájíme požadované tvary. Snažíme se o sudý počet ks, abychom mohli upečené perníčky slepit [foto 2].
7. Vykrájené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem a před vložením do trouby je zlehka potřeme bílkem.
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C program horní/dolní pečení s ventilátorem cca 15 minut. Zhruba v polovině pečení plech v troubě otočíme, aby se perníčky pekly rovnoměrně.
9. Upečené perníčky necháme na plechu do úplného vychladnutí.
Dokončení
Vždy dva kusy perníčků k sobě slepíme hruškovými povidly.
Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a přidáme do ní kakaové máslo (stolní olej) a důkladně rozmícháme. Vrchní část perníčků zlehka pocákáme a ještě před úplným zaschnutím polevy ozdobíme cukrovým zdobením. Čokoládové cákance necháme úplně zaschnout – trvá to chvíli.
Hotové perníčky uchováváme ve vzduchotěsné dóze, kde díky povidlům do druhého dne krásně změknou.