Přílohové knedlíky podle Pavly Nadrchalové
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Paní Pavla Nadrchalová proslula svým receptem na rohlíky. Její recept na knedlíky sice ještě nedosáhl takového věhlasu, ale možná to nebude dlouho trvat. Při přípravě knedlíků, budete muset mírně podsypávat moukou, těsto je řidší, ale to je v pořádku. Výsledkem bude krásný nadýchaný knedlík.
Z výše uvedeného množství připravíme 1 knedlík.
Do mísy robotu nasypeme směs DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENÁ), uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Droždí pocukrujeme, zalijeme 30 ml vody a necháme vzejít kvásek (tzn., že počkáme, až udělá „čepici“).
Pak přidáme vejce, olej, sůl a zbytek vody (tj. 200 ml). Pomocí hnětacích háků necháme zpracovávat 10–15 minut. V míse pak ještě těsto prohněteme ručně vařečkou.
Vzniklé těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vytvarujeme knedlík. Těsto je řidší, budeme muset mírně podsypávat moukou, ale to je v pořádku.
Knedlík necháme kynout 20–30 minut, viditelně zvětší svůj objem.
Nakynutý knedlík vaříme v páře cca 20 minut.
Jakmile knedlík vyndáme z páry, potřeme ho tukem, neokorá.