RECEPTY ADVENI

Přílohové knedlíky podle Pavly Nadrchalové

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Přílohové knedlíky podle Pavly Nadrchalové
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Pavlína Nadrchalová

Autor receptu

Rohlíky Pavly Nadrchalové se staly na FB hitem snad přes noc. Málokdo jim už řekne jinak než Nadrchalky. Paní Pavla ale bezlepkově kouzlí dál: knedlíky, kremrole, krásně žluté nudle, … Recepty paní Pavly jsou nesmírně praktické a to, co se zdálo složité a pracné, je naráz zábava, navíc s bezvadným výsledkem. Přesvědčte se.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Paní Pavla Nadrchalová proslula svým receptem na rohlíky. Její recept na knedlíky sice ještě nedosáhl takového věhlasu, ale možná to nebude dlouho trvat. Při přípravě knedlíků, budete muset mírně podsypávat moukou, těsto je řidší, ale to je v pořádku. Výsledkem bude krásný nadýchaný knedlík.

Z výše uvedeného množství připravíme 1 knedlík.

Do mísy robotu nasypeme směs DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENÁ), uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Droždí pocukrujeme, zalijeme 30 ml vody a necháme vzejít kvásek (tzn., že počkáme, až udělá „čepici“).

Pak přidáme vejce, olej, sůl a zbytek vody (tj. 200 ml). Pomocí hnětacích háků necháme zpracovávat 10–15 minut. V míse pak ještě těsto prohněteme ručně vařečkou.

Vzniklé těsto vyklopíme na  pomoučněný vál a vytvarujeme knedlík. Těsto je řidší, budeme muset mírně podsypávat moukou, ale to je v pořádku.

Knedlík necháme kynout 20–30 minut, viditelně zvětší svůj objem.

Nakynutý knedlík vaříme v páře cca 20 minut.

Jakmile knedlík vyndáme z páry, potřeme ho tukem, neokorá.

Foto: Pavlína Nadrchalová
  • recept Přílohové knedlíky podle Pavly Nadrchalové
  • recept Přílohové knedlíky podle Pavly Nadrchalové