Rohlíky Nadrchalky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Bezlepkové rohlíky Nadrchalky se na FB staly hitem snad přes noc. Receptů na dobré rohlíky je dnes už celá řada (např. zde recept od Lenky Jurečkové), ale Nadrchalky mají jakési kouzlo. Totiž každého, kdo je upeče, dělají šťastným! Přesvědčte se.
Z výše uvedených ingrediencí upečeme 10 rohlíků.
Do mísy kuchyňského robotu nasypeme směs DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENÁ), uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Droždí pocukrujeme, zalijeme 30 ml vody a necháme vzejít kvásek (tzn., že počkáme, až udělá „čepici“).
Pak přidáme olej, sůl a zbytek vody (tj. 400 ml). Pomocí hnětacích háků necháme zpracovávat 10–15 minut. V míse pak ještě těsto prohněteme ručně vařečkou.
Vzniklé těsto zakryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme na teplém místě (např. na topení) kynout cca 45 minut. Těsto viditelně znásobí svůj objem [foto 1 a 2]. Konzistenci těsta je možné shlédnout na tomto videu.
Vykynuté těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál [foto 3 a 4] a několikrát ho tak zvaně popřekládáme.
Těsto si rozdělíme na 10 stejných kousků [foto 5]. Každý kousek opět zpracujeme překládáním a vytvoříme kuličky.
Jednotlivé kuličky rozválíme do tvaru trojúhelníku [foto 6 a 7], základnou směrem k nám a cíp spíše vyšší, tzn. nebudeme dělat široké trojúhelníky. Těsto zarolujeme směrem od základny k cípu [foto 8]. Vytvořené rohlíky můžeme ještě trochu poválet tam a zpět [foto 9].
Rohlíky naskládáme na plech cípem dolů. Takto necháme na teplém místě kynout cca 15 minut [foto 10 a 11].
Mezitím si vyhřejeme troubu na 200 °C a na její dno dáme kastrůlek s vodou, ten v troubě ponecháme po celou dobu pečení [foto 12 a 13].
Vykynuté rohlíky potřeme olejem a vložíme do trouby.
Zvolíme program horní–dolní ohřev a při teplotě 200 °C pečeme do zlatova (cca 30 min).