Dortíky na špejli – buchtová lízátka – pop cakes
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na polevu
Na posypání
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Dortíky na špejli, buchtičky na špejli, buchtová lízátka, pop cakes – to všechno jsou názvy pro tuto ozdobu každé dětské party. Dortíky na špejli jsou natolik módní, že formu na ně už sežene celkem snadno. Oblíbené pop cakes ale můžete připravit i bez formy a to z Fialové Adveni.
1. Do mísy nasypeme směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENOU) a kypřicí prášek, promícháme. Přisypeme cukr, promícháme. Přidáme vejce, máslo a mléko a vypracujeme hladké těsto.
2. Těsto nalijeme do formy. (Pokud máte formu jako zde na fotografii, plníte jednu „polovinu“ a přiklápíte tou částí s dírkou.)
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut.
4. „Kuličky“ z formy vyprostíme až po vychladnutí. Napícháme je na špejle a dáme na chvíli zmrazit do mrazáku (cca 30 minut).
5. Zmražené „kuličky“ namáčíme v rozpuštěné čokoládě zředěné trochou másla a sypeme jemně mletými ořechy, kokosem, barevným zdobením.
6. Hotové dortíky na špejli zapícháme např. do podnosu z polystyrénu obaleného alobalem.