RECEPTY ADVENI

Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli

Bez lepku Bez sóji

Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na sněhový máslový krém podle Míši Landové (v originálním receptu Míša připravuje trojnásobné množství, pro náš účel však bude stačit toto množství)

Na polevu

Na posypání

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pop cakes – neboli buchtičky na špejli jsou ozdobou každé dětské party! Vláčná buchta v tenké křupavé vrstvě čokolády a sypaná oříšky, kokosem či něčím barevným potěší zrak i chuťové pohárky.

Chumel dětí u této laskominy se rozpustí, až když dojdou. Navíc jejich příprava není vůbec složitá, můžete vyjít z kteréhokoliv receptu na litý nebo třený korpus, který se Vám osvědčil. My jsme vyšli z podmáslové bábovky Stáni Hartové. Pokud vlastníte formu na tuto oblíbenou módní dětskou laskominu, můžete ji připravit i z Červené Adveni.

Těsto podle Stáni Hartové, krém podle Míši Landové – Sněhový máslový krém – Víkendové pečení

1. Nejdříve upečeme podmáslovou bábovku [foto 1].

2. Vychladlou bábovku vložíme do mixéru a rozmixujeme ji na „drobenku“ [foto 2 a 3].

3. Připravíme si krém podle Míši Landové. Máslo rozkrájíme na malé kostičky a necháme při pokojové teplotě lehce změknout. Bílek dáme společně s cukrem a špetkou soli do mísy a za občasného míchání zahřejeme v páře. Jakmile bílky dosáhnou teploty 71 °C, sejmeme z páry a při nejvyšších otáčkách šleháme cca 7 minut. Pak trochu snížíme rychlost a začneme přidávat kostičky másla, až do úplného spotřebování. Krém promícháme, setřeme z boků mísy a ještě chvilku prošleháme na nejvyšší otáčky, až je krém lehký a nadýchaný (pokud chceme krém kyselkavý, může přidat lžičku pikantní marmelády) [foto 4].

4. Drobenku z rozmixované bábovky spojíme připraveným krémem a připravíme tak kompaktní hmotu [foto 5].

5. Z hmoty tvarujeme kuličky o hmotnosti zhruba 15 g [foto 6].

6. Vytvarované kuličky dáme na cca 30 minut do mrazáku [foto 7].

7. Mrazem zpevněné kuličky napícháme na lízátkové špejličky [foto 8].

8. Namáčíme v tmavé rozpuštěné čokoládě zředěné trochou másla a sypeme jemně mletými ořechy.

9. Namáčíme v bílé rozpuštěné čokoládě zředěné trochou másla a sypeme jemně strouhaným kokosem.

10.Namáčíme v karamelové rozpuštěné čokoládě zředěné trochou másla a sypeme barevným zdobením.

11. Kus polystyrenu obalíme alobalem.

12. Buchtová lízátka zapícháme do připraveného polystyrénového podnosu [úvodní foto].

Foto: Adveni
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli
  • recept Pop cakes – buchtová lízátka – buchtičky na špejli