Boží milosti
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na smažení
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Jsou křehounké, sladké, velmi jemně kyselkavé, na jazyku se rozplývající, prostě boží. Boží milosti. Smažené cukroví, které se tradičně připravuje na Velikonoce. O Velikonocích tak můžete upéct jidáše a mazanec z kynutého těsta (a Zelené Adveni směsi), beránka z třeného těsta (a Fialové Adveni), perníčky z křehkého těsta (a Žluté Adveni) a usmažit tyto lahodné Boží milosti z Červené Adveni. Váš Velikonoční repertoár nenechá nikoho na pochybách, že v kuchyni vládnete velmi jistou rukou.
V míse smícháme směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENÁ), špetku soli a cukr krupici.
Přidáme žloutky, zakysanou smetanu, máslo a rum a vypracujeme těsto.
Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu odpočinout do lednice.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary a smažíme je ve vysoké vrstvě oleje do mírného zhnědnutí. Při smažení se jednotlivé kousky cukroví trochu nafouknou.
Hotové kousky pokládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej, a ještě teplé obalujeme v cukru s vanilkovým cukrem, nebo v cukru se skořicí.