RECEPTY ADVENI

Boží milosti

Bez lepku Bez sóji

Boží milosti
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Iva Vašátková

Autor receptu

Začala s bezlepkovým pečením před šesti lety, když byla jejímu vnukovi zjištěna celiakie. Tvůrčí babička přibrala k pečení i vnuka. Její cíl byl jasný – chtěla, aby se vnuk dokázal sám o sebe postarat, až dospěje. Až budete listovat recepty této kapitoly, zjistíte, že Iva své vzácné vědomosti předat skutečně umí. I na pohled složité a esteticky velmi efektní moučníky se podle jejího návodu totiž pečou jedna radost.

Ingredience

Na těsto

Na smažení

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jsou křehounké, sladké, velmi jemně kyselkavé, na jazyku se rozplývající, prostě boží. Boží milosti. Smažené cukroví, které se tradičně připravuje na Velikonoce. O Velikonocích tak můžete upéct jidášemazanec z kynutého těsta (a Zelené Adveni směsi), beránka z třeného těsta (a Fialové Adveni), perníčky z křehkého těsta (a Žluté Adveni) a usmažit tyto lahodné Boží milosti z Červené Adveni. Váš Velikonoční repertoár nenechá nikoho na pochybách, že v kuchyni vládnete velmi jistou rukou.

V míse smícháme směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENÁ), špetku soli a cukr krupici.

Přidáme žloutky, zakysanou smetanu, máslo a rum a vypracujeme těsto.

Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu odpočinout do lednice.

Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary a smažíme je ve vysoké vrstvě oleje do mírného zhnědnutí. Při smažení se jednotlivé kousky cukroví trochu nafouknou.

Hotové kousky pokládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej, a ještě teplé obalujeme v cukru s vanilkovým cukrem, nebo v cukru se skořicí.

Foto: Iva Vašátková
  • recept Boží milosti