Zlaté donuty Dr. Oetkera pečené v troubě
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Americkou "koblihu" ve tvaru zploštělého prstence zvanou donut zná dnes už každý a nejen dle Homera Simpsona je toto pečivo silně návykové! :-) Obvykle se připravuje smažením ve vysoké vrstvě oleje do tmavě zlaté barvy. Takto si je můžete připravit ze Zelené Adveni. Ale smažení není jediný způsob přípravy této dobroty. Můžete je i upéct a to z Fialové Adveni, tak jako Kateřina Hájková, která pro nás nazkoušela recept podle Dr. Oetkera.
Vejce, cukr a rozpuštěné máslo utřeme do světlé pěny. Pak přilijeme mléko. Důkladně promícháme.
Následně přidáme směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem a citronovou kůru. Vymícháme těsto.
Těsto necháme 10 minut „odpočinout“.
Formu na donuty vymažeme tukem a naplníme těstem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 25 minut (doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou).
Vychladlé donuty můžeme ozdobit dle libosti polevou a posypkou.
Z výše uvedených ingrediencí upečeme 24 ks donutů.
Inspirováno receptem Dr. Oetkera