RECEPTY ADVENI

Zimní mřížkový koláč

Bez lepku Bez sóji

Zimní mřížkový koláč
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Gabriela Šeršeňová

Autor receptu

Gábi Šeršeňová je profesí středoškolská učitelka. Především je to ale maminka čtyř dětí. Bezlepkově peče pro syna už tři roky a pečení je jejím velkým koníčkem. Její tvorbu můžete sledovat na Instagramu glutenfree_sky

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Zimní mřížkový koláč jako z pohádky…

Z výše uvedených ingrediencí připravíme koláč na plech o rozměru 42 × 33 cm, nebo 2 kulaté koláče do dortové formy.

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které vytlačíme na plech. (Pokud použijeme kulatou koláčovou formu, těsto nám vystačí na 2 koláče, přičemž těsto na 2. koláč můžeme i zamrazit.) Pokud budeme chtít tvořit mřížku, dáme si stranou asi třetinu těsta.

Těsto na plechu propícháme na několika místech vidličkou.

Náplň připravíme tak, že všechny ingredience vyšleháme.

Náplň nalijeme na syrové těsto a na ni poklademe ovoce.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C do zrůžovění okrajů.

Foto: Gabriela Šeršeňová
  • recept Zimní mřížkový koláč
  • recept Zimní mřížkový koláč