Wafle
Bez lepku Bez mléka Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Další recept z kategorie „došel chleba“. Wafle ráno udělají svět o něco lepším místem, dají se vzít do krabičky s sebou do práce a pokud náhodou zbydou, dají se dosušit v troubě na křupavé lehce sladké suchárky.
Smícháme suroviny. Na klasické wafle bychom měli oddělit žloutky od bílků a bílky ušlehat do sněhu. Oželíme- li trochu bublinek, prošleháme vejce s tukem tak, jak jsou. Zamícháme mléko nebo rostlinné mléko do suché směsi, přidáme buď žloutky a tuk nebo celou prošlehanou tekutou složku. Oddělili jsme a ušlehali bílky, přidáme je až na konec. Těsto by mělo mít hustotu lívancového, podle potřeby přilijeme tekutinu. Upečeme ve waflovači.
Poznámka
Suchou směs je možné namíchat i do zásoby a použít kromě waflí i na lívance nebo palačinky.