Tvarohové tyčinky
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na těsto
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Alžběta je autorka vynikající kuchařky Sladký život bez lepku*. Tento recept však v kuchařce nenajdete. Alžběta ho nazkoušela speciálně pro nás z MODRÉ Adveni, moc nás tím potěšila, protože tyto tvarohové tyčinky s kmínem jsou úžasné slané mlsání. K posezení s přáteli, nebo k televizi. Nikdy se neomrzí.
V malém hrníčku smícháme vlažné mléko a cukr krupici. Na povrchu rozdrobíme droždí, které „zpění“.
Do kuchyňského robotu dáme směs BREADS & BAGUETTES (tzv. MODRÁ), sůl, žloutky, změklé máslo a tvaroh. Přilijeme mléko se zpěněným droždím. Důkladně uhněteme vláčné těsto.
Těsto přeneseme na pomoučený vál a ručně vypracujeme bochník. Ten rozválíme a poskládáme jako obálku a vyválíme na obdélník o tloušťce 0,5 cm. Rádýlkem nařežeme tyčinky 7 cm dlouhé a 2 cm široké.
Plech vyložíme pečícím papírem a tyčinky na něj poskládáme dále od sebe (s„rozestupy“). Na plechu je necháme ještě cca 1 hodinu kynout.
Nakynuté tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným sýrem a kmínem. Pečeme na 180 °C, 20–25minut.
* Alžběta Švorcová, Sladký život bez lepku. Osvědčené recepty na domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo. První české vydání. Praha: Nakladatelství Slovart, 2015. ISBN 978-80-7391-226-0.