RECEPTY ADVENI

Tvarohové tyčinky

Bez lepku Bez sóji

Tvarohové tyčinky
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Alžběta Švorcová

Autor receptu

Sladký život bez lepku: Osvědčené recepty na domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo. První české vydání. Praha: Nakladatelství Slovart, 2015. ISBN 978-80-7391-226-0.

Ingredience

Na těsto

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Alžběta je autorka vynikající kuchařky Sladký život bez lepku*. Tento recept však v kuchařce nenajdete. Alžběta ho nazkoušela speciálně pro nás z MODRÉ Adveni, moc nás tím potěšila, protože tyto tvarohové tyčinky s kmínem jsou úžasné slané mlsání. K posezení s přáteli, nebo k televizi. Nikdy se neomrzí.

V malém hrníčku smícháme vlažné mléko a cukr krupici. Na povrchu rozdrobíme droždí, které „zpění“.

Do kuchyňského robotu dáme směs BREADS & BAGUETTES (tzv. MODRÁ), sůl, žloutky, změklé máslo a tvaroh. Přilijeme mléko se zpěněným droždím. Důkladně uhněteme vláčné těsto.

Těsto přeneseme na pomoučený vál a ručně vypracujeme bochník. Ten rozválíme a poskládáme jako obálku a vyválíme na obdélník o tloušťce 0,5 cm. Rádýlkem nařežeme tyčinky 7 cm dlouhé a 2 cm široké.

Plech vyložíme pečícím papírem a tyčinky na něj poskládáme dále od sebe (s„rozestupy“). Na plechu je necháme ještě cca 1 hodinu kynout.

Nakynuté tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným sýrem a kmínem. Pečeme na 180 °C, 20–25minut.

* Alžběta Švorcová, Sladký život bez lepku. Osvědčené recepty na domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo. První české vydání. Praha: Nakladatelství Slovart, 2015. ISBN 978-80-7391-226-0.

Foto: Mgr. art. Dávid Švorc
  • recept Tvarohové tyčinky