Tvarohová galetka s meruňkami
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Křehký "koláč", který můžete naplnit čímkoliv, co máte zrovna po ruce - v lednici, ve spíži, v mrazáku, či na zahradě!
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 2 galetky. Každou můžeme naplnit jiným ovocem.
Do mísy robotu dáme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), cukr, špetku soli a studené máslo nakrájené na kostičky. Metlou K zpracujeme v robotu na drobenku.
Pak přilijeme vodu a pár otáčkami metlou spojíme drobenku v těsto. Pracujeme rychle, aby se máslo nezačalo rozpouštět.
Vypracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice, ideálně necháme v lednici přes noc.
Vychlazené těsto rozdělíme na 2 části a z každé vyválíme kruh o tloušťce cca 4 mm.
Na kruh dáme náplň, kterou připravíme tak, že tvaroh, jahodový sirup a pudink utřeme do hladké pasty. Náplň poklademe ovocem, případné větší kusy ovoce nakrájíme na menší. Pozor, necháme cca 3 cm volné okraje, které potom ohneme nahoru a ke středu přes náplň.
Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme třtinovým cukrem.
Celou galetku posypeme mandlovými lupínky.
Pečeme na 190° C cca 35 minut (do zlatova).