RECEPTY ADVENI

„Tatrankové“ pracny z kaštanové kaše Adveni

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

„Tatrankové“ pracny z kaštanové kaše Adveni
Adveni kaše s kaštanem a vanilkou
Hlavní přísada
Adveni kaše s kaštanem a vanilkou
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ze všech surovin zaděláme pevné těsto, které nesmí být ani drobivé, ani lepivé. Podle potřeby můžeme přidat malé množství tuku nebo naopak sypké kaše. Těstem plníme formičky na pracny, které vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut. Upečené pracny necháme krátce zchladnout a ještě vlažné je vyklepneme z formiček a obalíme v moučkovém cukru.

Poznámka

Suchá kaštanová kaše připomíná svou chutí tatranky. Když mě na to kamarádka přivedla, vzpomněla jsem si na oblíbené vánoční cukroví připravované právě z tatranek. Na této verzi si můžou pochutnat i bezlepkáři a nemusí jim být líto, že tatranky nesmějí.

  • recept „Tatrankové“ pracny z kaštanové kaše Adveni