„Tatrankové“ pracny z kaštanové kaše Adveni
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Ze všech surovin zaděláme pevné těsto, které nesmí být ani drobivé, ani lepivé. Podle potřeby můžeme přidat malé množství tuku nebo naopak sypké kaše. Těstem plníme formičky na pracny, které vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut. Upečené pracny necháme krátce zchladnout a ještě vlažné je vyklepneme z formiček a obalíme v moučkovém cukru.
Poznámka
Suchá kaštanová kaše připomíná svou chutí tatranky. Když mě na to kamarádka přivedla, vzpomněla jsem si na oblíbené vánoční cukroví připravované právě z tatranek. Na této verzi si můžou pochutnat i bezlepkáři a nemusí jim být líto, že tatranky nesmějí.