RECEPTY ADVENI

Sýrové krekry

Bez lepku Bez sóji

Sýrové krekry
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Chystáte se na posezení s přáteli? Chcete si dopřát něco malého na chuť? Pro takovou příležitost jsou tu oblíbené sýrové sušenky. V jednoduchosti je síla. A tento recept se řídí velmi jednoduchým pravidlem: kolik sýra, tolik tuku, tolik mouky.

1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc odležet v chladu.

2. Část těsta vyválíme na pomoučeném vále. Těsto vyvalujeme po částech, z lednice vždy odebereme pouze část, zbytek ponecháme v chladu, aby bylo těsto stále ztuhlé.

3. Vykrajujeme různé tvary nebo rádýlkem děláme tyčinky.

4. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme oblíbeným kořením nebo semínky např. mákem, sezamem, drceným kmínem nebo oreganem.

5. Pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

6. Necháme vychladnout, servírujeme.

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Sýrové krekry
  • recept Sýrové krekry