RECEPTY ADVENI

Strouhaný tvarohový koláč

Bez lepku Bez sóji

Strouhaný tvarohový koláč
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Strouhaný kakaový koláč s tvarohem patří do repertoáru „klasické české moučníky“. Nepochybně proto, že české ženy jsou neustále v jednom kole, a tento moučník je nenáročný na přípravu a čas. Přitom, když se použijí kvalitní suroviny a dodrží se doporučený postup, výsledkem je mimořádně lahodný vláčný dezert, kterým neurazíte ani náročnou návštěvu.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem, žloutkem, kakaem, mlékem, na kostičky nakrájeným máslem a vypracujeme tužší těsto.

Těsto rozdělíme na 2 části, jednu menší a druhou o něco větší. Pokud těsto při míchání hodně změklo, zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme do chladničky, kde ho necháme ztuhnout, aby se nám s ním lépe pracovalo. Těsto můžeme dát na chvíli i do mrazáku.

V míse smícháme tvaroh, žloutky a cukr. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a špetky soli.

Větší část těsta na hrubším struhadle rovnoměrně nastrouháme na plech vyložený pečícím papírem. Na nastrouhanou vrstvu rozprostřeme tvarohovou náplň. Menší část těsta nastrouháme nahoru.

Pečeme na 170 °C cca 40 minut.

Tento koláč je nejlepší na druhý den, když se rozleží.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Strouhaný tvarohový koláč
  • recept Strouhaný tvarohový koláč
  • recept Strouhaný tvarohový koláč