Strouhaný tvarohový koláč
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem patří do repertoáru „klasické české moučníky“. Nepochybně proto, že české ženy jsou neustále v jednom kole, a tento moučník je nenáročný na přípravu a čas. Přitom, když se použijí kvalitní suroviny a dodrží se doporučený postup, výsledkem je mimořádně lahodný vláčný dezert, kterým neurazíte ani náročnou návštěvu.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem, žloutkem, kakaem, mlékem, na kostičky nakrájeným máslem a vypracujeme tužší těsto.
Těsto rozdělíme na 2 části, jednu menší a druhou o něco větší. Pokud těsto při míchání hodně změklo, zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme do chladničky, kde ho necháme ztuhnout, aby se nám s ním lépe pracovalo. Těsto můžeme dát na chvíli i do mrazáku.
V míse smícháme tvaroh, žloutky a cukr. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a špetky soli.
Větší část těsta na hrubším struhadle rovnoměrně nastrouháme na plech vyložený pečícím papírem. Na nastrouhanou vrstvu rozprostřeme tvarohovou náplň. Menší část těsta nastrouháme nahoru.
Pečeme na 170 °C cca 40 minut.
Tento koláč je nejlepší na druhý den, když se rozleží.