RECEPTY ADVENI

Slané čtverečky

Bez lepku Bez sóji

Slané čtverečky

Hlavní přísady

Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rychlé slané krekry pod pomazánku nebo jen tak.

Mouky a máslo usekáme v sekacím nástavci robotu, až vypadá jako drobenka. Mezitím smícháme mléko (možno bez laktózy nebo rostlinné) s lžící octa – vznikne nám náhražka podmáslí. Drobenku smícháme s „podmáslím“, přidáme sůl, droždí, prášek do pečiva, sodu, vejce a cukr. Vznikne hustší těstíčko – asi jako na lívance. Rozetřeme na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Ještě teplé rozkrájíme.

  • recept Slané čtverečky