RECEPTY ADVENI

Skořicové sušenky I

Bez lepku Bez sóji

Skořicové sušenky I

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Koupit
Bezlepkové perníkové koření
Bezlepkové perníkové koření
Koupit
Nebe v kuchyni

Autor receptu

Nebe v kuchyni! Vládne v něm Aneta, která svou radost z vaření a pečení sdílí na svém webu už od roku 2015. Aneta vášeň pro pečení zdědila po své prababičce, která byla skvělou cukrářkou. I o její recepty, které jsou rodinným stříbrem, se s námi Aneta ráda podělí.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Křehké linecké sušenky s vůní skořice!

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 30 kusů sušenek.

1. Máslo necháme změknout a poté k němu přidáme všechny ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet do lednice na minimálně 3 hodiny (ale klidně celou noc). Před tím než s těstem budeme pracovat, vytáhneme ho z lednice a necháme povolit.

2. Těsto ještě propracujeme v rukách, ale ne příliš dlouho, aby nám pod rukama moc nezteplalo. Jemně podsypeme vál a váleček, vyválíme těsto cca 0,5 cm hrubé. Použijeme razítko a vykrajovátko na sušenky. Pokud nemáme, můžeme dělat jen kulaté tvary.

4. Pečeme na 170° C do zezlátnutí (cca 10 minut) – na horkém plechu po vytažení ještě dojdou, na to je třeba myslet, abychom je nespálili.

5. Sušenky můžete dozdobit třeba rozpuštěnou čokoládou.

TIP: Pokud budeme sušenky uchovávat ve vzduchotěsné nádobě vyložené papírovým ubrouskem (vsákne mastnotu a vlhkost – ideální je občas ho vyměnit), vydrží skvělé a vláčné i několik týdnů.

Foto: Nebe v kuchyni
  • recept Skořicové sušenky I