Skořicové sušenky I
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Křehké linecké sušenky s vůní skořice!
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 30 kusů sušenek.
1. Máslo necháme změknout a poté k němu přidáme všechny ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet do lednice na minimálně 3 hodiny (ale klidně celou noc). Před tím než s těstem budeme pracovat, vytáhneme ho z lednice a necháme povolit.
2. Těsto ještě propracujeme v rukách, ale ne příliš dlouho, aby nám pod rukama moc nezteplalo. Jemně podsypeme vál a váleček, vyválíme těsto cca 0,5 cm hrubé. Použijeme razítko a vykrajovátko na sušenky. Pokud nemáme, můžeme dělat jen kulaté tvary.
4. Pečeme na 170° C do zezlátnutí (cca 10 minut) – na horkém plechu po vytažení ještě dojdou, na to je třeba myslet, abychom je nespálili.
5. Sušenky můžete dozdobit třeba rozpuštěnou čokoládou.
TIP: Pokud budeme sušenky uchovávat ve vzduchotěsné nádobě vyložené papírovým ubrouskem (vsákne mastnotu a vlhkost – ideální je občas ho vyměnit), vydrží skvělé a vláčné i několik týdnů.