RECEPTY ADVENI

Rychlý banánový chlebíček

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Rychlý banánový chlebíček
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rychlá a velice šťavnatá buchta poslouží i jako základ na bublaninu nebo ovocný koláč.

Banány rozmačkáme, přidáme vejce, olej a med. Prošleháme do jednolité hmoty. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přilijeme ušlehané banány. Zamícháme, vlijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme při 170 °C asi 45 minut.

Poznámka

Do těsta můžeme přidat jakékoli ovoce, ořechy nebo sekanou čokoládu.

  • recept Rychlý banánový chlebíček
  • recept Rychlý banánový chlebíček