Roláda kokosová se šlehačkou a mascarpone
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na náplň
Na dokončení
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Ne nadarmo pojmenovali známou kokosovou tyčinku Bounty – ráj. Zavřete oči a představte si to: lehounký piškot se svěží chutí kokosu naplněný bílým šlehačkovým krémem lehoučkým jak sněhová vločka a poprášený cukrovou nadílkou. No není to ráj na zemi? Pokud kokos nemáte rádi, můžete ho zaměnit za oblíbený druh ořechů. Musejí být však skutečně jemně mleté.
Žloutky oddělíme od bílků.
V robotu vyšleháme bílky se špetkou soli dotuha.
Za stálého šlehání přidáváme do bílkového sněhu jeden žloutek po druhém.
Dále do vaječné hmoty postupně zašleháme cukr.
Jakmile je vaječná hmota s cukry ušlehaná, snížíme šlehání na nejnižší stupeň otáček a přidáváme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem.
Vznikne nám nadýchané těsto.
Těsto přelijeme na plech vyložený pečícím papírem. Uhladíme ho „dortovou kartou“ a několikrát bouchneme plechem o stůl, aby popraskaly bublinky, které se v těstě vytvořily.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 15 minut, program horkovzduch.
Mezitím si připravíme krém.
Vyšleháme mascarpone s cukrem.
Zvlášť vyšleháme smetanu.
Vyšlehanou smetanu vmícháme do vyšlehaného mascarpone s cukrem.
Nakonec vmícháme strouhaný sušený kokos.
Upečený korpus převrátíme na druhý plech vyložený pocukrovanou utěrkou. Opatrně odděláme pečící papír a ještě teplý korpus pomocí utěrky srolujeme do rolády a v utěrce ho necháme vychladnout.
Vychladlý plát potřeme jednou polovinou připraveného krému a posypeme drobným ovocem. Opatrně srolujeme, zabalíme do mikrotenové fólie a dáme vychladit do lednice na alespoň dvě hodiny.
Vychlazenou roládu potřeme druhou polovinou krému, posypeme strouhaným sušeným kokosem a ozdobíme ovocem.