RECEPTY ADVENI

Rohlíky z prapůvodního obalu

Bez lepku Bez sóji

Rohlíky z prapůvodního obalu
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Pro přípravu kvásku

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Od dob, kdy byla na trh uvedena MODRÁ, už uplynulo mnoho vody. Naši dlouhodobí souputníci vědí, že původně se směs jmenovala SIMPLY ADVENI a byla to v pořadí první „barevná“ směs Adveni. Na jejím obale figuroval recept na rohlíky. Přestože od té doby jsme již urazili dlouho cestu, co se receptů týče, mnozí z Vás si překvapivě píší právě o tento recept. A tak tady je, přesně tak jako tenkrát před lety…

Připravíme si kvásek, který po vzejití vmícháme do směsi BREADS & BAGUETTES (tzv. MODRÁ). Přidáme vidličkou rozšlehané vejce (trochu si ho schováme na potření před pečením), mléko, olej nebo rozpuštěné máslo, kypřicí prášek a sůl.

Vařečkou vypracujeme mokré těsto a dáme ho na 30 minut kynout pod utěrku.

Mezitím vyhřejeme troubu na 200 °C a pro zapaření do ní vložíme větší hrnec s vodou.

Z vykynutého těsta vypracujeme pomocí mokré lžíce 3 rohlíky, kterým uděláme nahoře dva nebo tři zářezy. Rohlíky dáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout.

Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat semínky.

Do trouby nastříkáme rozprašovačem vodu a vložíme plech s rohlíky. Po 3 minutách snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme dalších asi 12 minut.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 3 rohlíky.

Foto: Adveni
  • recept Rohlíky z prapůvodního obalu
  • recept Rohlíky z prapůvodního obalu