Semínkové bagetky
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Recepty na dobré bezlepkové bagetky, rohlíky či housky patří k těm nejžádanějším vůbec. Kdo si je někdy vyzkoušel upéct, potvrdí, že dobrat se kýženého výsledku není vůbec jednoduché. Tenhle recept je poměrně snadný a výsledek rozhodně potěší.
V míse smícháme směs BREADS & BAGUETTES (tzv. MODRÁ), cukr, droždí a sůl.
Přilijeme mléko a hněteme do hladka cca 5 minut.
Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a ještě prohněteme, aby se máslo dobře zapracovalo.
Vzniklé těsto necháme v míse kynout cca 45 minut. Mísu přikryjeme igelitem, aby těsto neoschlo.
Z vykynutého těsta vytvarujeme bagetky, uložíme je na plech (nebo do formy na bagety) a necháme je ještě asi 10 minut kynout.
Mezitím troubu rozpálíme na maximum, na spodní rošt umístíme „starý“ plech.
Vykynuté bagetky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti semínky. Vložíme opatrně do rozpálené trouby. Do „starého“ plechu na spodním roštu vlijeme cca 0,5 litru horké vody. Troubu rychle zavřeme, aby nám neunikla pára, která se v ní díky horké vodě vytvoří. POZOR, ať vás vzniklá pára neopaří.
Na maximum pečeme 10 minut.
Pak troubu vyvětráme, vyndáme „starý“ plech a teplotu v troubě snížíme na 180 °C. Dopékáme cca 25 minut.