RECEPTY ADVENI

Semínkové bagetky

Bez lepku Bez sóji

Semínkové bagetky
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Recepty na dobré bezlepkové bagetky, rohlíky či housky patří k těm nejžádanějším vůbec. Kdo si je někdy vyzkoušel upéct, potvrdí, že dobrat se kýženého výsledku není vůbec jednoduché. Tenhle recept je poměrně snadný a výsledek rozhodně potěší.

V míse smícháme směs BREADS & BAGUETTES (tzv. MODRÁ), cukr, droždí a sůl.

Přilijeme mléko a hněteme do hladka cca 5 minut.

Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a ještě prohněteme, aby se máslo dobře zapracovalo.

Vzniklé těsto necháme v míse kynout cca 45 minut. Mísu přikryjeme igelitem, aby těsto neoschlo.

Z vykynutého těsta vytvarujeme bagetky, uložíme je na plech (nebo do formy na bagety) a necháme je ještě asi 10 minut kynout.

Mezitím troubu rozpálíme na maximum, na spodní rošt umístíme „starý“ plech.

Vykynuté bagetky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti semínky. Vložíme opatrně do rozpálené trouby. Do „starého“ plechu na spodním roštu vlijeme cca 0,5 litru horké vody. Troubu rychle zavřeme, aby nám neunikla pára, která se v ní díky horké vodě vytvoří. POZOR, ať vás vzniklá pára neopaří.

Na maximum pečeme 10 minut.

Pak troubu vyvětráme, vyndáme „starý“ plech a teplotu v troubě snížíme na 180 °C. Dopékáme cca 25 minut.

Foto: Adveni
  • recept Semínkové bagetky
  • recept Semínkové bagetky