Rizoto s amarantem
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Amarant a rýži smícháme, odměříme jejich společný objem pomocí hrnku a propláchneme. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme propláchnutým amarantem a rýží a minutu společně opékáme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, kterého by mělo být 1,5 násobku k objemu amarantu a rýže. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší plamen a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, až je vše měkké. Podle potřeby přilijeme ještě trochu vývaru nebo vody. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.
Poznámka
Zeleninu volíme dle sezony a možností. Já jsem použila pórek, mrkev, papriku, hrášek a houby.