Řezy tvarohovo-kakaové tzv. fešácké
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na tvarohovou směs
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Fešácký tvarohový koláč. Znáte ho? Pokud ne, nejvyšší čas se seznámit. Jedná se o kakaovo-tvarohovou buchtu na plech. Na internetu koluje řada receptů. Bezlepkovou verzi s Fialovou Adveni nazkoušela Kateřina Hájková. Vynikající, nadýchaný a vláčný moučník. Jeho příprava je rychlá a výsledek efektní. Vřele doporučujeme. Do tohoto „fešáka“ se s chutí zakousne každá, teda co to píšu, každý přeci!
1. Nejdříve si připravíme tvarohovou směs. Tvaroh rozmícháme, přidáme vejce, vanilkový cukr, pudinkový prášek, cukr dle chuti a vyšleháme dohladka.
2. Nyní si připravíme těsto. Směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) smícháme s kypřicím práškem, kakaem a cukrem. Přidáme mléko, olej a vejce. Důkladně smícháme, vznikne nám hnědé těsto.
3. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme většinu hnědého těsta. Zhruba jednu čtvrtinu si ponecháme stranou.
4. Na hnědé těsto na plechu pak rovnoměrně rozlijeme tvarohovou směs a na ni „cik cak“ zbytek hnědého těsta.
5. Otočíme lžíci a ještě s ní můžeme udělat do těsta „cik cak“ několik „čmáranců“.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut. To, že je „fešák“ hotový, zkontrolujeme známým testem špejlí. Zapíchneme ji do středu, a když ji vytáhneme suchou, máme hotovo.
7. Krájíme až po vychladnutí.