RECEPTY ADVENI

Řezy ořechové

Bez lepku Bez sóji

Řezy ořechové
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na náplň

Na polevu

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tyto řezy voní rumem. Můžete ho nahradit rumovou trestí, ale kdo by se k tomu dobrovolně uchyloval? Snad jedině maminky s dětmi. Tato ořechovo-rumová náplň je výborná například i do tartaletek. Pokud by Vás napadlo, zda jsme v ingrediencích nezapomněli na kypřicí prášek, tak ne, nezapomněli. O nadýchanost se spolehlivě postará bílkový sníh.

1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zatím si ho odložíme stranou.

2. V míse vyšleháme žloutky, cukr a máslo do světlé pěny.

3. Postupně pak přisypeme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) a důkladně promícháme.

4. Nakonec jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

5. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a přelijeme do něho těsto.

6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 25–30 minut. Zda je korpus upečený, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.

6. Na vychladlý korpus rovnoměrně navršíme ořechovou náplň, kterou připravíme smícháním mletých ořechů, cukru moučka a rumu.

7. Jakmile náplň zaschne, rozprostřeme na ni čokoládovou polevu, kterou připravíme tak, že v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme máslo, nalámeme do něho čokoládu a rozmícháme do hladka.

8. Necháme znovu vychladit.

Foto: Adveni
  • recept Řezy ořechové
  • recept Řezy ořechové