Řezy ořechové
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na náplň
Na polevu
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tyto řezy voní rumem. Můžete ho nahradit rumovou trestí, ale kdo by se k tomu dobrovolně uchyloval? Snad jedině maminky s dětmi. Tato ořechovo-rumová náplň je výborná například i do tartaletek. Pokud by Vás napadlo, zda jsme v ingrediencích nezapomněli na kypřicí prášek, tak ne, nezapomněli. O nadýchanost se spolehlivě postará bílkový sníh.
1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zatím si ho odložíme stranou.
2. V míse vyšleháme žloutky, cukr a máslo do světlé pěny.
3. Postupně pak přisypeme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) a důkladně promícháme.
4. Nakonec jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
5. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a přelijeme do něho těsto.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 25–30 minut. Zda je korpus upečený, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.
6. Na vychladlý korpus rovnoměrně navršíme ořechovou náplň, kterou připravíme smícháním mletých ořechů, cukru moučka a rumu.
7. Jakmile náplň zaschne, rozprostřeme na ni čokoládovou polevu, kterou připravíme tak, že v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme máslo, nalámeme do něho čokoládu a rozmícháme do hladka.
8. Necháme znovu vychladit.