Řezy karamelové
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na náplň
Na polevu
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Těsto na tyto řezy provoní celý dům. Náplň se „na první čtení“ zdá vydatná, ale je vynikající. Je z jedné plechovky Salka a jedné kostky másla. Množství másla ale můžete změnit, krém funguje i 1 plechovka Salka – 1,5 kostky másla. Záleží, jak máte rádi sladké.
1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zatím si ho odložíme stranou.
2. V míse vyšleháme žloutky a cukr a do světlé pěny.
3. Pak postupně zašleháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) a mleté mandle. Těsto bude hutnější.
4. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
5. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a přendáme do něj těsto.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20–25 minut. Zda je korpus upečený, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.
7. Krém vyšlehaný z karamelového Salka a másla natřeme na vychladlý korpus. Můžeme do něj vidličkou udělat ozdobné rýhy.
8. Na závěr na karamelovou vrstvu nastrouháme trochu hořké čokolády a posypeme plátky mandlí.