RECEPTY ADVENI

Řezy karamelové

Bez lepku Bez sóji

Řezy karamelové
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na náplň

Na polevu

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Těsto na tyto řezy provoní celý dům. Náplň se „na první čtení“ zdá vydatná, ale je vynikající. Je z jedné plechovky Salka a jedné kostky másla. Množství másla ale můžete změnit, krém funguje i 1 plechovka Salka – 1,5 kostky másla. Záleží, jak máte rádi sladké.

1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zatím si ho odložíme stranou.

2. V míse vyšleháme žloutky a cukr a do světlé pěny.

3. Pak postupně zašleháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) a mleté mandle. Těsto bude hutnější.

4. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

5. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a přendáme do něj těsto.

6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20–25 minut. Zda je korpus upečený, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.

7. Krém vyšlehaný z karamelového Salka a másla natřeme na vychladlý korpus. Můžeme do něj vidličkou udělat ozdobné rýhy.

8. Na závěr na karamelovou vrstvu nastrouháme trochu hořké čokolády a posypeme plátky mandlí.

Foto: Adveni
  • recept Řezy karamelové
  • recept Řezy karamelové
  • recept Řezy karamelové