Řezy citronové (blondies, lemonies)
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na citronovou glazuru
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tyto řezy jsou velmi jednoduché a rychlé. Citronové jsou tak akorát a příjemně osvěží. Recept je přesně dle Dvě v troubě, jen hladkou moukou jsme nahradili Fialovou Adveni. Funguje to skvěle. Od autorek jsme se také dozvěděli, že se jedná o bratříčka Brownies – zvaného Blondies, nebo také Lemonies! Pokud zatoužíte po Brownies, recept najdete zde.
Inspirováno receptem od Dvě v troubě
1. Do mísy nasypeme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU) a cukr krystal a promícháme.
2. Přidáme sůl a rozpuštěné máslo a opět promícháme.
3. Postupně pak přisypeme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU).
4. Přidáme vejce, šťávu a kůru ze dvou citronů a vymícháme řidší těsto.
5. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a přelijeme do něho těsto. Těsto rozetřeme a jeho povrch uhladíme.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Po 30 minutách překryjeme plech alobalem, aby nám těsto na povrchu nezhnědlo. Zda je korpus upečený, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.
7. Před koncem pečení si připravíme citronovou glazuru z moučkového cukru, citronové šťávy a trošky vody. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, regulujeme jí hustotu glazury. Vymícháme do hladka. Na závěr vmícháme nastrouhanou citronovou kůru.
8. Po upečení těsto propícháme vidličkou a nalijeme na něho glazuru. Glazuru rozetřeme a necháme zatuhnout.
9. Můžeme servírovat s kopečkem sladké šlehačky.