Pizza bez kynutí
Bez lepku Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Na těsto
Na obložení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Příprava „správné pizzy“ má své náležitosti a atributy, mezi které bezesporu patří i kynuté těsto. Pokud se chcete přiblížit pravým pizzařům, udělejte pizzu kynutou. Pokud ale máte děti, které pizzu milují, a vy jim ji chcete dopřát i když není času nazbyt, třeba jako rychlou večeři ve všední den, zkuste tento praktický recept podle Ládi Hrušky. Žádné zdržování s odvažováním přísad, žádné čekání na vykynutí těsta… tahle pizza je opravdu hotová „raz dva“. Rodina bude nadšená a vy ušetřený čas využijete po svém.
Do mísy vyklopíme pomazánkové máslo.
Prázdný kelímek od pomazánkového másla naplníme až po okraj směsí BREADS & BAGUETTES (tzv. MODRÁ) a směs přisypeme do mísy k pomazánkovému máslu. Přidáme olivový olej a osolíme. Vypracujeme vláčné těsto. Pokud by se nám těsto zdálo příliš lepkavé, přisypeme opatrně trochu směsi BREADS & BAGUETTES (tzv. MODRÁ).
Těsto vyválíme na placku a umístíme do vymazané pizza formy. (Pokud nemáte formu, vyložte plech pečícím papírem a vyválené těsto na něj přeneste.)
Rajčatový protlak smícháme s drceným česnekem a kořením a rovnoměrně rozetřeme na těsto.
Povrch obložíme oblíbenými přísadami a bohatě posypeme sýrem (ideálně strouhanou mozzarellou).
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 15–20 minut.
Inspirováno receptem Ládi Hrušky