Plněné rohlíčky
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tyto rohlíčky ocení jak dospělí, tak děti. Výborné občerstvení pro návštěvy a každou dětskou party, zároveň svačinka, která zasytí a hlavně chutná!
Do skleničky nalijeme 150 ml z celkového množství vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
V míse kuchyňského robotu smícháme směs BREADS & BAGUETTES (tzv. MODROU), sůl, rozpuštěné sádlo (nebo olej), zbývajících 250 ml vlažné vody a připravený kvásek. Pomocí hnětacích háků necháme ingredience zpracovávat cca 5 minut. Vzniklé těsto zakryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme na teplém místě kynout zhruba 50 minut.
Vykynuté těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a překládáním ho propracujeme. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a každý díl rozválíme na kolo vysoké asi 2 cm.
Kolo pak vždy rozdělíme na 4 stejné díly, v každém dílu uděláme 6 zářezů [viz foto 2].
Na každou čtvrtinu kola položíme půlku párku zabalenou do půlky plátku sýra a těsto spojíme do tvaru rohlíčku [viz foto 3, 4].
Rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pomašlujeme je rozpuštěným sádlem a také rozšlehaným žloutkem. Poté je asi 20 minut necháme kynout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 10 minut se zapařením, které docílíme tak, že na dno trouby položíme starý plech a do něj nalijeme vařící vodu. Po 10 minutách plech s vodou vytáhneme, teplotu stáhneme na 190 °C a dopékáme ještě dalších 5–10 minut.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 12 rohlíčků.