Pistáciové tartaletky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na pistáciový krém
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pistácie milujeme kdykoliv, kdekoliv, v jakékoliv formě a v neomezeném množství. Pokud jste také podlehli chuti malých zelených oříšků, tento dezert plný chuti musíte vyzkoušet.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 12 tartaletek.
Příprava korpusů
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy od robota a K-metlou zpracujeme těsto. V okamžiku, kdy se těsto spojí, přendáme na vál a propracujeme ručně. Správně zpracované těsto téměř nelepí. Zabalíme do mikroténového sáčku a dáme do lednice minimálně na 1 hodinu vychladit (ideálně přes noc).
Těsto vyválíme na placku, ideálně mezi dvěma pečícími papíry, a pomocí formiček z něj vykrájíme 12 koleček.
Kolečky těsta vyložíme připravené vymazané formičky. Okraj pevně přitiskneme prsty a dno propícháme vidličkou.
Troubu předehřejeme na 175 °C program horko-vzduch. Pečeme cca 30 minut.
Po upečení necháme korpusky 30 minut zchladnou ve formičkách, pak vyklopíme a dáme stranou zcela vychladnout.
Příprava pistáciového krému
Čokoládu rozpustíme. Smetanu zahřejeme a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
Přidáme pistáciovou pastu a promixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Dále přidáme máslo a znovu důkladně promixujeme.
Zakryjeme potravinářskou fólií tzv. na dotek a dáme vychladit na několik hodin do lednice (ideálně přes noc).
Kompletace
Než začneme tartaletky plnit, promícháme krém stěrkou.
Plníme pomocí cukrářského sáčku.
Můžeme ozdobit sušenkou, pistáciemi, … dle libosti.
Necháme v chladu ztuhnout.