RECEPTY ADVENI

Pistáciové tartaletky

Bez lepku Bez sóji

Pistáciové tartaletky
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na těsto

Na pistáciový krém

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pistácie milujeme kdykoliv, kdekoliv, v jakékoliv formě a v neomezeném množství. Pokud jste také podlehli chuti malých zelených oříšků, tento dezert plný chuti musíte vyzkoušet.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 12 tartaletek.

Příprava korpusů

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy od robota a K-metlou zpracujeme těsto. V okamžiku, kdy se těsto spojí, přendáme na vál a propracujeme ručně. Správně zpracované těsto téměř nelepí. Zabalíme do mikroténového sáčku a dáme do lednice minimálně na 1 hodinu vychladit (ideálně přes noc).

Těsto vyválíme na placku, ideálně mezi dvěma pečícími papíry, a pomocí formiček z něj vykrájíme 12 koleček.

Kolečky těsta vyložíme připravené vymazané formičky. Okraj pevně přitiskneme prsty a dno propícháme vidličkou.

Troubu předehřejeme na 175 °C program horko-vzduch. Pečeme cca 30 minut.

Po upečení necháme korpusky 30 minut zchladnou ve formičkách, pak vyklopíme a dáme stranou zcela vychladnout.

Příprava pistáciového krému

Čokoládu rozpustíme. Smetanu zahřejeme a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.

Přidáme pistáciovou pastu a promixujeme tyčovým mixérem do hladka.

Dále přidáme máslo a znovu důkladně promixujeme.

Zakryjeme potravinářskou fólií tzv. na dotek a dáme vychladit na několik hodin do lednice (ideálně přes noc).

Kompletace

Než začneme tartaletky plnit, promícháme krém stěrkou.

Plníme pomocí cukrářského sáčku.

Můžeme ozdobit sušenkou, pistáciemi, … dle libosti.

Necháme v chladu ztuhnout.

Foto: Adveni
  • recept Pistáciové tartaletky