RECEPTY ADVENI

Ořechovo-lněné perníkové sušenky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ořechovo-lněné perníkové sušenky
Lněná mouka hnědá 250 g
Hlavní přísada
Lněná mouka hnědá 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme pevné nedrobivé těsto. To rozválíme na asi 4 mm vysokou placku a vykrájíme sušenky. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C asi 15 minut.

Poznámka

Sušenky jsem z vyváleného těsta vykrajovala formičkou na vánoční cukroví.

Foto: petram
  • recept Ořechovo-lněné perníkové sušenky