RECEPTY ADVENI

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Bez lepku Bez sóji

Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na těsto

Na polevu

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tyto řezy pekla i moje babička a prateta. Jsou věčné, nikdy nezestárnou.

Vyšleháme tuk s cukrem. Postupně přidáme ořechy a směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTOU).

Vmícháme sníh z bílků.

Dáme na plech a pečeme na 180° C do zlatova.

Polevu připravíme tak, že žloutky s cukry (krupicí i vanilkovým) vyšleháme do pěny.

Upečený korpus polujeme polevou ihned po vytažení z trouby.

Necháme zaschnout.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Ořechové řezy se žloutkovou polevou