Masarykovo cukroví
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Masarykovo cukroví, Masarykovy knoflíky nebo také Tatíčkovy ořechové knoflíky. Cukroví, které miloval náš první prezident a které svým vzhledem připomínalo velké knoflíky na kabátě. Vy ho možná letos vyzkoušíte poprvé, ale naše babičky a prababičky ho znaly dokonale. Toto cukroví symbolizuje tradici a vy se při jeho přípravě i konzumaci můžete přenést do noblesních časů první republiky. Díky poctivé dávce ořechů má výraznou chuť, kterou si zamilujete. Získá si vás také velmi jednoduchou přípravou. Vsadíme se, o co chcete, že jakmile ho jednou vyzkoušíte, už ve vašem repertoáru cukroví zůstane navždy.
Ořechy na 2 hodiny namočíme do studené vody, pak je nahrubo nasekáme. K nasekaným ořechům přidáme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), cukr, kakao, žloutek, studené máslo a vypracujeme těsto.
Vytvarujeme z něj válečky o průměru cca 3 centimetry a necháme je v lednici nebo v mrazáku ztuhnout.
Z válečků krájíme kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.
Po vyndání z trouby necháme chvíli vychladnout a následně obalujeme ve vanilkovém moučkovém cukru.
Z výše uvedených ingrediencí upečeme 2 velké plechy Masarykova cukroví.
Podle receptu uvedeného v pořadu České televize Polopatě (Moderní hobby magazín Filipa Čapky) vysílaném v neděli 26.11.2017 na ČT1