RECEPTY ADVENI

Mandlové hvězdičky tlačené

Bez lepku Bez sóji

Mandlové hvězdičky tlačené

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Koupit
 Mandlová mouka extra jemná 250 g
Mandlová mouka extra jemná 250 g
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na polevu

Na dokončení

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tvořítko na sušenky, kterým se těsto vytlačuje, velmi dobře prověří, jak „šikovné“ těsto je. Tento recept Vás potěší, s těstem se pracuje bezvadně a Vy můžete tvořit parádní tvary.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 60 hvězdiček.

1. Změklé máslo utřeme s oběma cukry do světlé nadýchané pěny. Ideální je k tomu K-metla od robotu se silikonovými okraji.

2. Do důkladně utřeného másla vmícháme celé vejce a pomerančovou kůru – pokud ji použijeme.

3. V misce smícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), mandlovou mouku extra jemnou, špetku soli a přidáme je do máslové směsi. Vznikne nám kompaktní, měkké těsto konzistence modelíny.

4. Těstem naplníme tvořítko a na plech vyložený teflonovou fólií, nebo pečícím papírem vytlačujeme hvězdičky.

5. Pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C program horní/dolní pečení s ventilátorem cca 12 minut do světle růžova. Zhruba v polovině pečení plech v troubě otočíme, aby se hvězdičky pekly rovnoměrně.

6. Necháme na plechu zcela vychladnout.

Dokončení

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do ní kakaové máslo (případně stolní olej). Rozmícháme do hladka. Na zdobení použijeme malý mikrotenový sáček, do kterého čokoládu nalijeme a ustřihneme mu v rohu malou dírku (cca 2 mm). Hvězdičky vyskládáme na čistý pečící papír a cik-cak postříkáme čokoládou. Navrchu ozdobíme plátkem mandličky.

Mandlové hvězdičky uskladňujeme ve vzduchotěsné dóze a necháme je změknout (cca 5 dnů).

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Mandlové hvězdičky tlačené
  • recept Mandlové hvězdičky tlačené
  • recept Mandlové hvězdičky tlačené
  • recept Mandlové hvězdičky tlačené
  • recept Mandlové hvězdičky tlačené