Mandlové hvězdičky tlačené
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na polevu
Na dokončení
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tvořítko na sušenky, kterým se těsto vytlačuje, velmi dobře prověří, jak „šikovné“ těsto je. Tento recept Vás potěší, s těstem se pracuje bezvadně a Vy můžete tvořit parádní tvary.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 60 hvězdiček.
1. Změklé máslo utřeme s oběma cukry do světlé nadýchané pěny. Ideální je k tomu K-metla od robotu se silikonovými okraji.
2. Do důkladně utřeného másla vmícháme celé vejce a pomerančovou kůru – pokud ji použijeme.
3. V misce smícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), mandlovou mouku extra jemnou, špetku soli a přidáme je do máslové směsi. Vznikne nám kompaktní, měkké těsto konzistence modelíny.
4. Těstem naplníme tvořítko a na plech vyložený teflonovou fólií, nebo pečícím papírem vytlačujeme hvězdičky.
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C program horní/dolní pečení s ventilátorem cca 12 minut do světle růžova. Zhruba v polovině pečení plech v troubě otočíme, aby se hvězdičky pekly rovnoměrně.
6. Necháme na plechu zcela vychladnout.
Dokončení
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do ní kakaové máslo (případně stolní olej). Rozmícháme do hladka. Na zdobení použijeme malý mikrotenový sáček, do kterého čokoládu nalijeme a ustřihneme mu v rohu malou dírku (cca 2 mm). Hvězdičky vyskládáme na čistý pečící papír a cik-cak postříkáme čokoládou. Navrchu ozdobíme plátkem mandličky.
Mandlové hvězdičky uskladňujeme ve vzduchotěsné dóze a necháme je změknout (cca 5 dnů).