RECEPTY ADVENI

Makovo-řepný koláč

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Makovo-řepný koláč
Rýžová mouka hladká 250 g
Hlavní přísada
Rýžová mouka hladká 250 g
Pavla

Autor receptu

Pavlu baví vaření, pečení a vymýšlení nových receptů. Na bezlepkové, bezmléčné a částečně low FODMAP dietě je poměrně krátce, ale rozhodně ji to neodradilo, protože s intolerancemi radost z vaření nekončí, ale začíná.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejdříve jsem v míse promíchala mouky a mák. Poté jsem přidala pyré z červené řepy, olej, rum, rozpuštěný med a vodu či rostlinné mléko (dle potřeby – množství vody či mléka záleží na hustotě pyré z červené řepy). Vše jsem dobře promíchala, nalila do kulaté zapékací formy (průměr 21 cm) vystlané pečícím papírem a posypala mandlemi. Pekla jsem při 170 °C.

Pokud nejste milovník červené řepy – je možno dát méně řepy a přidat například jablečné pyré.

  • recept Makovo-řepný koláč