RECEPTY ADVENI

Křehký koláč ostružinový se skořicí

Bez lepku Bez sóji

Křehký koláč ostružinový se skořicí
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Dezerty s ostružinami jsou vždy tak trochu svátek. Už jenom proto, že sezóna ostružin je poměrně krátká a jejich cena v obchodech vysoká. V tomto koláči přesto hrají hlavní roli a je to výkon přímo oskarový. Ve vedlejší roli září jemný tvarohový krém a kompars dělají cukr se skořicí.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem.

Studené máslo nakrájíme na kostky, přidáme ke směsi BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smíchané s cukrem, přilijeme mléko a rychle uhněteme těsto. S těstem se krásně pracuje a vůbec nelepí.

Dno a okraje koláčové formy vyložíme těstem. Můžeme si pomoci malým válečkem na pizzu. Okraj pevně přitiskneme prsty. Těsto na dně několikrát propíchneme vidličkou.

Mražené ostružiny necháme lehce povolit na papírové utěrce, abychom odsáli přebytečnou vodu a šťávu. Takto připravené, nebo čerstvé ostružiny vyskládáme na připravené těsto ve formě.

Dále na náplň hladce utřeme cukr s vejci, skořicí, šlehačkou a tvarohem. Nalijeme na korpus s ostružinami.

Pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C program horkovzduch. Formu umístíme do nejspodnějšího patra trouby.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Křehký koláč ostružinový se skořicí
  • recept Křehký koláč ostružinový se skořicí