Křehký koláč ostružinový se skořicí
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Dezerty s ostružinami jsou vždy tak trochu svátek. Už jenom proto, že sezóna ostružin je poměrně krátká a jejich cena v obchodech vysoká. V tomto koláči přesto hrají hlavní roli a je to výkon přímo oskarový. Ve vedlejší roli září jemný tvarohový krém a kompars dělají cukr se skořicí.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem.
Studené máslo nakrájíme na kostky, přidáme ke směsi BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smíchané s cukrem, přilijeme mléko a rychle uhněteme těsto. S těstem se krásně pracuje a vůbec nelepí.
Dno a okraje koláčové formy vyložíme těstem. Můžeme si pomoci malým válečkem na pizzu. Okraj pevně přitiskneme prsty. Těsto na dně několikrát propíchneme vidličkou.
Mražené ostružiny necháme lehce povolit na papírové utěrce, abychom odsáli přebytečnou vodu a šťávu. Takto připravené, nebo čerstvé ostružiny vyskládáme na připravené těsto ve formě.
Dále na náplň hladce utřeme cukr s vejci, skořicí, šlehačkou a tvarohem. Nalijeme na korpus s ostružinami.
Pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C program horkovzduch. Formu umístíme do nejspodnějšího patra trouby.