RECEPTY ADVENI

Kefírové kostky s lněným semínkem

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Kefírové kostky s lněným semínkem

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Koupit
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Koupit
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 7 kostek.

Nejprve z trochy vody, droždí, sirupu a mouky necháme vzejít v míse kvásek.

Přidáme Zelenou a Modrou směs, sůl, kefír, vodu, semínka (množství dle chuti) a vypracujeme těsto. Olej do těsta zapracujeme jako poslední.

Překryjeme potravinovou fólií a necháme ho zdvojnásobit objem.

Troubu předehřejeme na 250 °C, na spodní rošt vložíme pekáč s 1 litrem vody.

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, důkladně propracujeme a vytvarujeme obdélník, z něhož nakrájíme 6 kostek, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vodou, posypeme semínky a necháme cca 15 minut odpočívat.

Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

Upečené kostky necháme vychladnout na mřížce.

Foto: La Teta
  • recept Kefírové kostky s lněným semínkem