Kefírové kostky s lněným semínkem
Bez lepku Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 7 kostek.
Nejprve z trochy vody, droždí, sirupu a mouky necháme vzejít v míse kvásek.
Přidáme Zelenou a Modrou směs, sůl, kefír, vodu, semínka (množství dle chuti) a vypracujeme těsto. Olej do těsta zapracujeme jako poslední.
Překryjeme potravinovou fólií a necháme ho zdvojnásobit objem.
Troubu předehřejeme na 250 °C, na spodní rošt vložíme pekáč s 1 litrem vody.
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, důkladně propracujeme a vytvarujeme obdélník, z něhož nakrájíme 6 kostek, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vodou, posypeme semínky a necháme cca 15 minut odpočívat.
Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
Upečené kostky necháme vychladnout na mřížce.