Kaštanové gnocchi s kokosovým přelivem
Bez lepku Bez mléka Bez sóji
Ingredience
Gnocchi
Krém
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Gnocchi, nebo po našem ňoky, se nemusí vyskytovat jen ve slané kuchyni. Zkuste je připravit na sladko, třeba s kokosovým krémem, a dostanete úplně nové jídlo. Kaštanová mouka dodá zajímavou chuť a také spoustu dobrých živin. Díky kokosovému krému můžete celé jídlo připravit také bez mléčných produktů. A když kokos, tak s malinami – věřte mi, tuto kombinaci si prostě zamilujete.
Brambory uvaříme den předem ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme (opravdu nechte odležet, aby se těsto nelepilo). Nastrouháme je na jemno na struhadle a vmícháme mouku, sůl a vejce. Zpracujeme v pevné těsto. Vyválíme válec a nakrájíme na jednotlivé kousky, které vytvaruje do kuličky a rozplácneme vidličkou. Vaříme v mírně osolené vodě do vyplavání. Necháme okapat. Můžeme po okapání lehce osmahnout na másle.
Kokosový krém rozehřeme v misce s teplou vodou, aby se dobře promíchal. Odebreme z něj 100 g, přidáme 50 ml vody, špetku vanilky a jeden střední banán a rozmixujeme. Poté lehce přihřejeme, ale dáváme pozor, aby se krém nezačal vařit. Na talíř dáme gnocchi, přidáme krém a nakonec přidáme malinovou marmeládu.
Poznámka
Uvedené množství vychází na cca 2–3 porce, gnocchi jsou hodně syté.