Karamelové sušenky á la Lotusky
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Sušenky s domácím slaným karamelem a perníkovým kořením. Jednoduché a vynikající!
1. V míse smícháme sypké ingredience a pak přidáme studené na kostičky nakrájené máslo. Promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku.
2. Přidáme slaný karamel, a když je těsto téměř spojené, přendáme ho na vál, kde ho zpracujeme do kompaktního těsta. Postupujeme rychle, protože máslo v rukách měkne.
3. Vypracované těsto zabalíme do potravinářské fólie (do igelitu) a uložíme na cca 30 minut do lednice.
4. Z vychlazeného těsta vyválíme plát cca 0,5 cm silný a vykrajujeme sušenky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Propícháme je vidličkou.
5. Pečeme cca 20 minut na 175° C, program horko-vzduch.
6. Po vyndání z trouby necháme sušenky vychladnout na plechu a pak je přendáme zchladnout na mřížku.