RECEPTY ADVENI

Karamelové sušenky á la Lotusky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Karamelové sušenky á la Lotusky

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Koupit
Bezlepkové perníkové koření, DMT: 30.11.2022, akce 1+1 zdarma
Bezlepkové perníkové koření, DMT: 30.11.2022, akce 1+1 zdarma
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Sušenky s domácím slaným karamelem a perníkovým kořením. Jednoduché a vynikající!

1. V míse smícháme sypké ingredience a pak přidáme studené na kostičky nakrájené máslo. Promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku.

2. Přidáme slaný karamel, a když je těsto téměř spojené, přendáme ho na vál, kde ho zpracujeme do kompaktního těsta. Postupujeme rychle, protože máslo v rukách měkne.

3. Vypracované těsto zabalíme do potravinářské fólie (do igelitu) a uložíme na cca 30 minut do lednice.

4. Z vychlazeného těsta vyválíme plát cca 0,5 cm silný a vykrajujeme sušenky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Propícháme je vidličkou.

5. Pečeme cca 20 minut na 175° C, program horko-vzduch.

6. Po vyndání z trouby necháme sušenky vychladnout na plechu a pak je přendáme zchladnout na mřížku.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Karamelové sušenky á la Lotusky
  • recept Karamelové sušenky á la Lotusky