Jablečný koláč
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Mouky promícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a citronovou šťávou. Poté přidáme tekuté suroviny a metličkou nebo ručním šlehačem krátce prošleháme. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vzniklo ne příliš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, obalíme ve směsi cukru a skořice a rozložíme na těsto. Pečeme při 160 °C asi 25 minut, až těsto přestane lepit na špejli. Po upečení koláč přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.
Poznámka
Cukr na jablkách při pečení zkaramelizuje, proto ho určitě nevynechávejte, i když jsou jablka sladká sama o sobě.