RECEPTY ADVENI

Jablečná roláda s ořechy

Jablečná roláda s ořechy

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Kateřina Lahoda

Autor receptu

Přece musí existovat způsob, jak zdravě hubnout či udržovat váhu, a přitom netrávit hodiny v kuchyni. Zkrátím to – existuje!

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Milujete moučníky s jablky a skořicí, ale jablečných štrůdlů a hraběnčiných řezů už máte dost? Pak vyzkoušejte tenhle jednoduchý a přitom efektní moučník. Že jste v minulosti roládu zkoušeli a nedopadla dobře? Nemějte strach! Jablka zajistí, že bude krásně vláčná a na povrchu nepopraská. A navíc, není potřeba žádné náplně!

Jablka oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme na nudličky a rovnoměrně je navrstvíme na menší plech (asi 30×35 cm) vyložený papírem na pečení. Posypeme sekanými ořechy, rozinkami a skořicí.

Na těsto šleháme celá vejce s cukrem do husté pěny (alespoň 10 minut), po lžících vmícháme prosátou směs BAKE A CAKE s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme na jablka, urovnáme a pečeme při 160–170 °C asi 15 minut.

Upečený korpus vyjmeme z trouby, poprášíme moučkovým cukrem a opatrně překlopíme na suchou utěrku. Necháme chladnout 5 minut, odstraníme z povrchu papír na pečení a roládu pevně stočíme. Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme a krájíme.

Foto: Kateřina Lahoda
  • recept Jablečná roláda s ořechy
  • recept Jablečná roláda s ořechy