Jablečná roláda s ořechy
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Milujete moučníky s jablky a skořicí, ale jablečných štrůdlů a hraběnčiných řezů už máte dost? Pak vyzkoušejte tenhle jednoduchý a přitom efektní moučník. Že jste v minulosti roládu zkoušeli a nedopadla dobře? Nemějte strach! Jablka zajistí, že bude krásně vláčná a na povrchu nepopraská. A navíc, není potřeba žádné náplně!
Jablka oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme na nudličky a rovnoměrně je navrstvíme na menší plech (asi 30×35 cm) vyložený papírem na pečení. Posypeme sekanými ořechy, rozinkami a skořicí.
Na těsto šleháme celá vejce s cukrem do husté pěny (alespoň 10 minut), po lžících vmícháme prosátou směs BAKE A CAKE s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme na jablka, urovnáme a pečeme při 160–170 °C asi 15 minut.
Upečený korpus vyjmeme z trouby, poprášíme moučkovým cukrem a opatrně překlopíme na suchou utěrku. Necháme chladnout 5 minut, odstraníme z povrchu papír na pečení a roládu pevně stočíme. Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme a krájíme.