Exotický kokosovo-mangový koláč
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Jak si v kuchyni poradit s krásným zralým mangem? Podstatnou část můžete zpracovat do tohoto netypického a kořeněného koláče, odřezky použijte do smoothie.
Předehřejte si troubu na 200 °C a pečící formu vymažte kokosovým olejem.
Nejdříve dejte do menší mísy vejce, které vyšlehejte s cukrem do světlé pěny.
Přidejte kokosový olej a opět prošlehejte.
Do větší mísy si připravte suché ingredience – pohankovou a teffovou mouku, skořici, zázvor, hřebíček, kypřicí prášek, špetku soli a lehce promíchejte.
Vyšlehaná vajíčka s cukrem a olejem přelijte do větší mísy s moukami a smíchejte.
Nyní přidejte i konzervu kokosového mléka, strouhaný kokos a promíchejte.
Těsto nalijte do vymazané formy a na povrch těsta opatrně poskládejte plátky manga.
Dejte do trouby a pečte cca 35 minut.