Cookies s bílou čokoládou a brusinkami
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Pracovní postup
Vždycky jsem měla tyhle sušenky hrozně ráda a fakt mě baví, jak jsou plné různých věcí, ať už čokolády, sušeného ovoce či oříšků. Než jsem najela na bezlepkovou dietu, přesně jsem věděla, která firma má dobré cookies a které stojí za prd. No, nezbývalo mi nic jiného, než prostě zkoušet a hledat recept na bezlepkové sušenky v americkém stylu, které se nerozpadnou a přitom budou křupavé. Toto jsou ony a určitě je musíte vyzkoušet…
Ve větší míse vyšlehejte do světlého krému povolené máslo a cukry. Do krému přidejte vejce a opět vyšlehejte. V menší míse smíchejte mouky, škrob, sodu a sůl.
Postupně do krému přidávejte sypkou směs a opatrně vždy promíchejte. Na závěr přidejte i čokoládu a brusinky. Vzniklé těsto zabalte i s mísou do potravinové fólie a dejte do lednice na minimálně 2 hodiny.
Vyndejte těsto z lednice, nechte 10 minut povolit a předehřejte troubu na 170 °C. Z těsta vytvořte kuličky, které s dostatečnými mezerami vyskládejte na pečící papír (na jeden plech nedávejte více jak 12 kuliček). Cookies dejte do trouby asi na 12 minut.
Tip
Aby byly cookies hezké a pravidelné, trošku na ně zatlačte lžící ihned poté, co je vyndáte z trouby.