RECEPTY ADVENI

Chléb ze směsi GENTLEMAN pečený v domácí automat. pekárně

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Chléb ze směsi GENTLEMAN pečený v domácí automat. pekárně

Hlavní přísady

Bezlepkový chléb GENTLEMAN kváskový
Bezlepkový chléb GENTLEMAN kváskový
Koupit
Droždí 100 g bezlepkové
Droždí 100 g bezlepkové
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Balení obsahuje 2 sáčky:
1. směs pro přípravu kvasu (220 g)
2. směs pro přípravu chleba (280 g)

I přípravu si rozdělíme do 2 částí.

1. Nejdříve si připravíme kvásek (správný termín je kvas). Kvásek se bude kultivovat zhruba 10 hodin.

Po 10 hodinách pak přistoupíme k druhé části.

2. Upečeme chléb s vykultivovaným kváskem.

1. PŘÍPRAVA KVÁSKU

Otevřeme sáček s nápisem „SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU“ a jeho obsah nasypeme do misky. Přilijeme 250 ml teplé vody a promícháme.

Misku důkladně přikryjeme potravinovou fólií, do které uděláme (např. párátkem) cca tři malé otvory a na teplém místě necháme kvasit.

Kvásek obvykle dosáhne vitality už po 10 hodinách (velmi záleží na teplotě okolního prostředí). Vitální, energií nabitý kvásek poznáte snadno podle nakyslé chuti, vůně a bublinek.

2. PEČENÍ v domácí automatické pekárně

Do mísící nádoby nalijeme 220 ml teplé vody, přidáme připravený kvásek a přisypeme obsah sáčku s nápisem „SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA“.

TIP! Pro větší objem můžeme přidat 1 g suchého droždí. Není to však nutné, chléb pěkně nakyne i tak.

Pečeme na krátký program cca 2 hodiny – maximálně 2 hodiny a 10 minut.

Foto: Adveni
  • recept Chléb ze směsi GENTLEMAN pečený v domácí automat. pekárně