Chléb ze směsi GENTLEMAN pečený v domácí automat. pekárně
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Balení obsahuje 2 sáčky:
1. směs pro přípravu kvasu (220 g)
2. směs pro přípravu chleba (280 g)
I přípravu si rozdělíme do 2 částí.
1. Nejdříve si připravíme kvásek (správný termín je kvas). Kvásek se bude kultivovat zhruba 10 hodin.
Po 10 hodinách pak přistoupíme k druhé části.
2. Upečeme chléb s vykultivovaným kváskem.
1. PŘÍPRAVA KVÁSKU
Otevřeme sáček s nápisem „SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU“ a jeho obsah nasypeme do misky. Přilijeme 250 ml teplé vody a promícháme.
Misku důkladně přikryjeme potravinovou fólií, do které uděláme (např. párátkem) cca tři malé otvory a na teplém místě necháme kvasit.
Kvásek obvykle dosáhne vitality už po 10 hodinách (velmi záleží na teplotě okolního prostředí). Vitální, energií nabitý kvásek poznáte snadno podle nakyslé chuti, vůně a bublinek.
2. PEČENÍ v domácí automatické pekárně
Do mísící nádoby nalijeme 220 ml teplé vody, přidáme připravený kvásek a přisypeme obsah sáčku s nápisem „SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA“.
TIP! Pro větší objem můžeme přidat 1 g suchého droždí. Není to však nutné, chléb pěkně nakyne i tak.
Pečeme na krátký program cca 2 hodiny – maximálně 2 hodiny a 10 minut.